2010. január 14., csütörtök

Boxhead, zombiewars

Az emberek szeretik a dobozokat. A dobozok szépek, praktikusak, hasznosak. Bele lehet tenni a dolgokat, amik kószán kallódnak, ezáltal helyük és szerepük lesz. Kikerülnek a káoszból a rendbe, funkciójuk lesz, ők is örülnek neki, és mi is. A dobozok elengedhetetlenek a rendhez.

Az embereket is szeretjük dobozokba rakni. Van a barát-doboz, szerető-doboz, ismerős-doboz, és így tovább... Férfi és nő között leginkább a dobozolási stratégiában mutatkozik meg a különbség.

A döntés mindkettejükben szül némi feszültséget, ám ahogyan erre a feszültségre reagálnak, ott a különbség esszenciája. A férfi szeretne minél előbb túlesni a döntésen, és különösebb szívbaj nélkül rakja be a többieket ilyen-olyan dobozokba. A nő viszont először alaposan átgondolja, kit hova tegyen, majd amikor végre rászánná magát a döntésre, akkor tudatosul benne a felismerés: ha az egyik dobozba berak valakit, akkor azzal elveti a lehetőségét annak, hogy másikba tegye. Ez pedig pánikot idéz elő nála, és képtelen bárkit is bármelyik dobozba berakni, mivel fél a döntés súlyától és következményeitől.

A dobozok pedig szomorúan várják, hogy belerakjanak valakit, ezáltal a káoszból rendet teremtsenek. De az ember egy furcsa lény... olykor sokkal biztosabban mozog a káoszban, mint a rendben.

Ez is egy ilyen kis édes kis paradox lenne, ha nem járna annyi nehézséggel és fájdalommal, amennyivel.

S felmerül a kérdés: én vajon milyen dobozokba lettem téve?

6 megjegyzés:

  1. És ha az ember csak 1 dobozt használ (neve: Miscellaneous)? :-) (persze akkor válaszolható, hogy egy doboznak lehetenek rekeszei....)

    VálaszTörlés
  2. Óóó...végre lejegyzett formában:). Ki kellene azt hiszem kicsit kukkantanom a dobozomból és megnézni mi van ráírva. De sajnos a következmények lehet veszélyesek...kipottyanok és senki nem rak vissza. Ami lehet nem baj, de másik dobozokban se lenne már helyem...

    VálaszTörlés
  3. Jajj mennyivel egyszerűbb lenne ezt kinyomtatnom... Köszönöm még egyszer <3

    VálaszTörlés
  4. A pontot köszönöm ^^

    Az egy dobozos megoldás okos, nem vitatkozom vele, bár én képtelen lennék egy dobozban tartani mindent, mert akkor ott megint káosz lenne. Ráadásul sokkal kisebb helyen kellene összesűríteni a dologkat, embereket, el se férnének talán. o.O

    Frivol: nagyon buta lenne bárki, aki hagyná, hogy kipottyanj a dobozodból... vagy ha ki is pottyannál, nem rakna bele egy másikba, egy olyanba, ahol talán még jobban éreznéd magad, mint a mostaniban...

    Egyetlen feleségem: szeretlek. :$ nem tudok erre mást mondani. <3

    VálaszTörlés
  5. Mivel tegnap néztem meg a roger nyúl a pácban-t megint, abban van egy ilyen falra feldobható fekete lyuk, amiben eltűnik minden. Nos nekem egy ilyen kellene ^^ és az már elég NAGY doboz lenne :-)

    VálaszTörlés